Ruoka

Jauheliha-makaronilaatikko

Resepti 15.03.2019 Anneli Pessala
Pääruoka, Liha, Arjen suosikit
Kari Salonen
Paprikakuutiot tuovat väriä ruokaisaan jauheliha-makaronilaatikkoon.

Jauheliha-makaronilaatikko

8–10 annostaAinekset
  • 1 pussi (400 g) täysjyvämakaronia tai kuviopastaa
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 iso (150 g) sipuli
  • 100 g savukinkkua
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 3 munaa
  • 1 l kevytmaitoa
  • 1 pussi (150 g) emmentalraastetta
  • 1 tomaatti tai paprika
Valmistusohje

Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Kaada lävikköön ja valuta.

Ruskista jauheliha. Lisää hienonnettu sipuli ja pieniksi kuutioiksi leikattu savukinkku. Paista kunnes sipuli pehmenee. Lisää mausteet.

Vatkaa munat maitoon. Yhdistä pasta, jauhelihaseos ja 2 dl juustoraastetta yhdessä isossa tai kahdessa keskikokoisessa uunivuoassa. Kaada vuokaan munamaito. Leikkaa tomaatti tai paprika pieniksi kuutioiksi ja lisää pinnalle. Ripota päälle loppu juustoraaste.

Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Tarjoa puolukkasurvoksen tai ketsupin kanssa.

Arvioi resepti:

KATSO MYÖS NÄMÄ RESEPTIT

Italialainen pizzapannari

Resepti
Pääruoka, Liha, Maitotuotteet, Muna, Riista

Amerikkalaiset riistapannukakut

Resepti
Pääruoka, Liha, Viljatuotteet, Maitotuotteet, Riista

Ahvenanmaan pannukakku

Resepti
Makea leivonnainen, Jälkiruoka, Maitotuotteet

Yorkshiren pannukakut

Resepti
Lisuke, Sienet, Kala, Viljatuotteet, Maitotuotteet