Resepti

Kala-makaronivuoka

Kari Salonen
Sitruuna ja tuore tilli raikastavat kalaisan makaronivuoka-annoksen.

Kala-makaronivuoka

4 annostaAinekset
  • 5 dl (250 g) makaronia
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 5 dl vettä
  • 300 g lämminsavulohta
Kastike
  • 6 dl täysmaitoa
  • 1/2 pussia (150 g) sinihomejuustomurua
  • 1/2 tl rouhittua valkopippuria
  • 1 rkl oreganoa tai basilikaa
  • 2 dl (100 g) mozzarellaraastetta
Koristeluun
  • sitruunaa ja tuoretta tilliä
Valmistusohje

Keitä makaroneja kasvisliemessä muutamaa minuuttia vähemmän kuin pakkauksen ohjeessa.

Valuta makaronit ja sekoita niihin lämminsavulohi. Laita lohi-makaroniseos neljään, voideltuun annosvuokaan tai yhteen isoon. Kuumenna maito kattilassa ja sulata juustomuru maidon joukkoon. Mausta kastike ja sekoita makaronien kanssa. Ripota pinnalle juustoraaste.

Paista annoksia 200 asteessa noin 30 minuuttia, isoa vuokaa noin 45 minuuttia. Koristele annokset sitruunaviipaleilla ja tillillä.

Reseptiä muokattu 20.3. klo 11:40: lisätty lohi valmistusohjeeseen.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit