Resepti

Kalapuikot luonnonkalasta

Timo Viljakainen
Fish and chips -annos syntyy suomalaisesta villikalasta.

Kalapuikot luonnonkalasta

Ainekset
  • 800 g kalafileitä (haukea, härkäsimppua, särkikalaa, mustatäplätokkoa, nokkakalaa)
  • merisuolaa
  • valko- tai sitruunapippuria maun mukaan
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3 munaa
  • 1 1/2 dl pankojauhoja
  • 1 1/2 dl murskattuja juustonaksuja
Paistamiseen
  • voita ja öljyä
Valmistusohje

Leikkaa kalafileet puoliksi. Isot fileet voit puolittaa vielä toiseen kertaan. Sekoita vehnäjauhoihin merisuolaa ja pippuria. Pyörittele kalafileet lautasella ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa, joihin on sekoitettu murskatut juustonaksut. Paista rapeiksi ja kullanruskeiksi pannulla voin ja öljyn seoksessa.

Tarjoa ranskanperunoiden ja ­remoulade-kastikkeen kera.

Resepti ja kuva Janne Raution kirjasta Suomalaista villikalaa - uusia herkkuja särkikaloista ja muista rantojemme saaliista. Nemo, 2018.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit