Täytetyt munat - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Täytetyt munat

Sanne Katainen
Simppelit munanpuolikkaat täytetään kylmäsavulohella, mädillä ja katkaravuilla.

Täytetyt munat

4 annostaAinekset
  • 6 kananmunaa
Mätitäyte
  • 2 rkl smetanaa
  • 2 rkl kirjolohenmätiä
  • ¼ punasipuli
  • mustapippurirouhetta
Lohitäyte
  • 2 viipaletta kylmäsavulohta
  • persiljaa
Katkaraputäyte
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 tl sitruunamehua
  • ½ dl katkaravunpyrstöjä
  • 6 kananmunaa
Lisäksi
  • 1 ps (180 g) salaattisekoitusta
Valmistusohje

Keitä munat juuri ja juuri koviksi. Jos lisäät munat kiehuvaan veteen, niin keitä 10 minuuttia. Jos taas lisäät munat kylmään veteen, niin keitä 8 minuuttia. Kaada vesi pois ja laske päälle runsaasti kylmää vettä, niin että munat jäähtyvät nopeasti.

Kuori ja halkaise jäähtyneet munat. Nosta puolikkaat tarjoiluastialle levitetyn salaattisekoituksen päälle.

Lusikoi neljälle puolikkaalle kullekin ½ rkl smetanaa ja ½ rkl mätiä. Viimeistele hienonnetulla punasipulilla ja mustapippurilla.

Nosta neljän puolikkaan päälle kylmäsavulohta ja hienonnettua persiljaa.

Jaa loppujen puolikkaiden päälle sitruunamehulla maustettu majoneesi ja valutetut katkaravunpyrstöt. Viimeistele tillillä.

Tarjoa munanpuolikkaat alkupalana tai pikkuherkkuna. Ne sopivat myös juhla- ja noutopöytään.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit