Resepti

Appelsiinikakku

Kari Salonen
Pitkulaisesta appelsiinirahkakakusta on helppo leikata tarjolle tasapaksuja viipaleita.

Appelsiinikakku

noin 15 palaaAinekset
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl appelsiinin kuoriraastetta
  • 1 1/2 dl juoksevaa voi-kasviöljyseosta
  • 1 prk (200 g) appelsiinirahkaa
  • 2 munaa
Kuorrutus
  • 1 rasia (200 g) appelsiinituorejuustoa
  • 3 rkl tomusokeria
  • 2 tl appelsiinimehua
Pinnalle
  • appelsiinin makuisia koristerakeita
Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa rasvan joukkoon rahka ja munat. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, pitkänomaiseen vuokaan, tilavuus 1,6 litraa. Korppujauhojen tilalla voi käyttää kookoshiutaleita tai mantelijauhetta.

Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki.

Kumoa kakku ja käännä paistopinta ylöspäin. Sekoita kuorrutusaineet keskenään. Levitä jäähtyneen kakun päälle. Ripota pinnalle koristerakeita.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit
Mainos: K-Ruoka

Nyt on viimeistään aika laittaa sima käymään – näin teet parhaan siman ikinä!

Vappu kolkuttelee tänä vuonna ovella jo melkein heti pääsiäisen jälkeen, ja vielä viimeisiä suklaamunia syödessä onkin aika laittaa vappusimat käymään!