Resepti

Sitruunatorttu

Kari Salonen
Sitruunatorttu on leivottu vaihteeksi suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Sen voi paistaa myös pyöreässä vuoassa.

Sitruunatorttu

10–12 palaaAineksetPohja
  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl maitoa
Täyte
  • 2 prk (à 200 g) sitruunarahkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 munaa
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
Koristeeksi
  • ohuita sitruunankuorisuikaleita
Valmistusohje

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna, hyvin hienoksi raastettu sitruunankuori sekä jauho-leivinjauheseos.

Levitä taikina voidellun, suorakaiteen muotoisen piirakkavuoan (noin 20 x 25 senttimetriä) pohjalle ja reunoille. Vatkaa täytteen ainekset sähkövatkaimella hyvin sekaisin. Kaada täyte pohjalle ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit