Resepti

Härkäpapu-linssimuhennos

Petteri Kivimäki
Tällä lisukkeella on helppo täyttää tortilloja tai lämpimiä leipiä seuraavana päivänä, lihan kanssa tai ilman.

Härkäpapu-linssimuhennos

Ainekset
  • 2 dl härkäpapurouhetta
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 6 dl vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • juustokuminaa
  • timjamia
Valmistusohje

Laita härkäpapurouhe likoamaan pariksi tunniksi. Huuhtele liotettu rouhe. Kiehauta noin 6 dl vettä, lisää suola. Laita rouhe kiehumaan.

Huuhtele linssit. Lisää linssit kiehumaan, kun rouhe on kiehunut noin 10 minuuttia. Anna kiehua, kunnes linssit ovat sopivan pehmeitä, noin 10 minuuttia. Valuta vesi pois.

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita öljyssä. Lisää tomaattimurska ja noin 1/2 tölkillistä vettä. Anna porista pienellä lämmöllä puolisen tuntia välillä sekoittaen.

Yhdistä tomaattikastike ja härkäpapu-linssiseos. Lisää juustokumina ja hienonnettua timjamia. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Ytyä lisukkeeseen saat halutessasi vaikka chilistä.

Ohjeen antoi Maija Suutarinen

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit
Mainos: K-Ruoka

Nyt on viimeistään aika laittaa sima käymään – näin teet parhaan siman ikinä!

Vappu kolkuttelee tänä vuonna ovella jo melkein heti pääsiäisen jälkeen, ja vielä viimeisiä suklaamunia syödessä onkin aika laittaa vappusimat käymään!