Resepti

Lampaanviulu

Petteri Kivimäki
Makea marja- tai minttuhyytelö maistuu lampaanviulun kera.

Lampaanviulu

Ainekset
  • noin 2 kg lampaanviulu
  • noin 2 tl rouhittua merisuolaa
  • vajaa 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua, mietoa chiliä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • vettä
Valmistusohje

Sekoita mausteet pienessä kipossa, ja hiero mausteseos viulun pintaan. Siivuta pari valkosipulin kynttä, ja ripottele siivut mausteseoksen päälle.

Laita viulu paistopussiin tai isoon vuokaan, jonka kansi on hieman raollaan. Lisää 2–3 dl vettä tai sen verran, että vuoan pohja peittyy, mutta ei liikaa. Älä sulje paistopussia täysin kiinni. Paista viulua pari tuntia 175 asteessa (noin 1 tunti/kg).

Ohje: Maija Suutarinen

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit
Mainos: K-Ruoka

Nyt on viimeistään aika laittaa sima käymään – näin teet parhaan siman ikinä!

Vappu kolkuttelee tänä vuonna ovella jo melkein heti pääsiäisen jälkeen, ja vielä viimeisiä suklaamunia syödessä onkin aika laittaa vappusimat käymään!