Resepti

Isännän suklaakakku

Petteri Kivimäki
Pääsiäisenä kakun voi koristella suklaamunilla.

Isännän suklaakakku

Ainekset
  • 170 g tummaa suklaata (70–80%)
  • 2 dl sokeria
  • 3–4 munaa (jos haluaa löysemmän, eikä ehdi kikkailla paistamisen kanssa, kolme riittää)
  • 200 g sulatettua voita
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl vahvaa kahvia
Valmistusohje

Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita kahvi suklaaseen. Sulata voi.

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää sulatettu voi ja suklaa-kahvi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää ne vähitellen taikinaan. Hämmennä varovasti.

Kaada taikina hyvin voideltuun vuokaan ja paista 250 asteessa uunista riippuen 40–50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä rohkeasti tikulla. Älä paista liian kuivaksi vaan ota pois uunista, kun tikkuun jää vähän muruja. Kakku saa olla löysä keskeltä.

Kuorrutus ja koristeluehdotus1/2 pkt (100 g) maustamatonta tuorejuustoa2 rkl kermaa2 tl tummaa kaakaojauhetta2 rkl tomusokeria

Ota tuorejuusto huoneenlämpöön pehmenemään ja sekoita se kermatilkan kanssa. Lisää tomusokeri ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi ja levitä kakun päälle tai pursota ruusukkeita. Koristele pienillä pääsiäismunilla ja rakeilla sekä tomusokerilla.

Vinkki: Pakastemarjoista saa soseuttamalla mukavan kastikkeen lämpimän kakun seuraksi. Muun muassa mansikka tai mustaherukka sopivat tälle kakulle hyvin.

Ohjeen antoi Samppa Suutarinen.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit