Resepti

Rosmariini-karitsakiepit

Sanne Katainen
Tee punajuuri-kurkkukastike valmiiksi kuutioiduista punajuurista ja etikkakurkuista tai paloittele ainekset itse. Kastike maistuu esimerkiksi karitsakieppien seurana.

Rosmariini-karitsakiepit

4 annostaAinekset
  • 600–700 g karitsan sisäfileitä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 ½ rkl rosmariinia silputtuna
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ pkt (noin 80 g) pekonia
Valmistus

Kuivaa fileet talouspaperilla. Sivele lihat kauttaaltaan kevyesti öljyllä. Hiero fileisiin suolaa, pippuria ja rosmariinia. Kiepauta fileet kiekoiksi (fileiden koosta riippuen 2–3 kpl/kiekko), kiedo ympärille pekonivyö ja kiinnitä cocktailtikuilla.

Grillaa pihvit tai paista ne pannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Liha saa jäädä roseeksi sisältä. Silloin se on mureaa ja mehevää. Tarjoa lisänä punajuurikastiketta ja paahdettuja perunatikkuja.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit