Resepti

Piparjuurinen lohi-avokadosalaatti

Sanne Katainen
Keväisen lohi-avokadosalaatin kastike maistuu raikkaasti piparjuurelta.

Piparjuurinen lohi-avokadosalaatti

4 annostaAinekset
  • noin 300 g savulohifileetä
  • 100 g salaattisekoitusta
  • 2 dl maissinjyviä (pakaste)
  • 2 avokadoa
  • ½ kurkkua
  • ½ dl kurpitsansiemeniä
Piparjuurikastike
  • ¾ dl rypsiöljyä
  • ½ dl sitruunamehua
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 rkl piparjuurta raastettuna TAI 2 tl tuubista
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje

Tee ensin kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Poista kalan nahka ja paloittele lohi ruodottomiksi suupaloiksi.

Pese ja kuivaa salaatit tarvittaessa (jos käytät valmiita salaattisekoituksia, tarkista pakkauksesta, onko tuote käyttövalmis eli pesty). Jaa salaatti neljälle lautaselle.

Sulata maissinjyvät. Halkaise avokadot, poista kivet, kuopaise ruokalusikalla avokado kuorestaan ja leikkaa malto viipaleiksi.

Ota juustohöylällä huuhdellusta kurkusta pitkittäisiä viipaleita ja kiedo ne löyhästi rullalle. Jaa ainekset tasan salaattilautasille.

Paahda kurpitsansiemenet kuivalla, kuumalla paistinpannulla. Kumoa lautaselle jäähtymään.

Jaa lohipalat salaattilautasille ja ripottele päälle siemenet. Valuta annoksille kastiketta. Tarjoa heti.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit