Resepti

Sinappiset perunatikut

Sanne Katainen
Perunatikut saavat makeutta hunajasta ja suolaisuutta soijasta ja sinapista.

Sinappiset perunatikut

4 annostaAinekset
  • noin 800 g perunoita (jauhoinen lajike)
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 ½ rkl sinappia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl suolaa
Valmistus

Pese perunat huolellisesti. Leikkaa ne sentin paksuiksi viipaleiksi ja sitten ohuiksi tikuiksi. Kumoa perunat leivinpaperin päälle uunipellille.

Sekoita öljyyn sinappi, soija, hunaja ja suola. Kääntele seos tasaisesti perunoiden joukkoon ja levitä perunat tasaiseksi kerrokseksi.

Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja kullanruskeita. Kääntele lastalla kypsymisen puolivälissä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit