Resepti

Silli-perunavoileivät

Kari Salonen
Sillisalsalla päällystetyt leivät maistuvat vapun juhlijoille.

Silli-perunavoileivät

10 annostaAinekset
  • 1 moniviljapatonki
  • 4–5 keitettyä perunaa
  • mustapippuria
Sillisalsa
  • 1 (80 g) matjessillifilee
  • 1 iso happoinen omena
  • 2 kevätsipulin vartta
  • 1 prk (200 g) kevyt crème fraîchea
Pinnalle
  • mustapippuria
  • ruoho- tai kevätsipulia
Valmistusohje

Tee ensin salsa maustumaan. Huuhtele silli kylmällä vedellä. Kuivaa talouspaperilla. Leikkaa sillifilee pienen pieniksi kuutioiksi. Leikkaa samoin kuorittu omena. Hienonna huuhdellut kevätsipulin varret. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään. Anna tekeytyä kylmässä tunnin verran.

Leikkaa patonki reilun paksuisiksi viipaleiksi. Levitä pinnalle sillisalsaa. Viipaloi kuoritut perunat. Nostele salsan päälle perunaviipaleita. Rouhi pinnalle pippuria. Ripottele ruohosipulirenkaita koristeeksi.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit