Resepti

Halva-aprikoosikakku

Jaana Kankaanpää
Täytekakku on koottu neljään osaan leikatusta kääretorttupohjasta. Halvarouhe ja karkkisydämet koristavat kakkua.

Halva-aprikoosikakku

Ainekset10 annostaValmistusaineetPohja
  • 4 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 5 rkl vehnäjauhoja
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Täyte
  • 1 tlk (420/240 g) aprikoosia
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rasia (150 g) halvaa
  • 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
  • 3 dl kuohukermaa
Koristeluun
  • vaniljahalvaa
  • sokerisydänkoristeita
Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahdon joukkoon samalla sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Kuutioi aprikoosit.

Vaahdota kerma ja sekoita vaniljarahkan kanssa. Mausta sokerilla. Ota noin neljäsosa kakun kuorruttamiseen.

Hienonna halva. Sekoita aprikoosipalat ja reilu puolet halvarouheesta isompaan määrään rahka-kermaseosta.

Leikkaa torttupohja neljään yhtä suureen osaan. Kostuta palat aprikoosiliemellä, jos tuntuvat kuivilta.

Jaa täyte kolmelle palalle. Nosta neljäs pala päälle. Levitä pinnalle ja reunoille kerma-rahkaseos. Ripottele loppu halvarouhe pinnalle. Koristele sokerisydämillä tai suklaalla.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit