Resepti

Vihreä kuppimunakas

Jaana Kankaanpää
Kesän ensimmäiset nokkoset nypitään uunimunakkaaseen.

Vihreä kuppimunakas

4 annostaAinekset
  • 4 munaa
  • 3 rkl yrttituorejuustoa
  • 1 tl sitruunankuoriraastetta
  • 1 dl nokkosta tai tuoretta salaattipinaattia
  • 1/4 tl suolaa
Lisäksi
  • 4 kylmäsavilohiviipaletta
  • ruohosipulia
  • tuoretta tilliä
Valmistusohje

Nypi pieniä nokkosen lehtiä. Huuhtele lehdet lävikössä. Nosta lävikössä kiehuvaan veteen. Keitä noin minuutti. Nosta lävikkö pois kattilasta ja laske päälle kylmää vettä. Purista nokkoset kuivaksi ja hienonna veitsellä tai saksilla. Jos käytät salaattipinaattia, niin se tarvitsee ainoastaan huuhtoa ja leikata suikaleiksi.

Riko munat kulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto, hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta, hienonnettu nokkonen ja suola.

Voitele uuninkestävät kahvikupit. Jaa munakasmassa kuppeihin. Kypsennä 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt reunoilta.

Kiepauta kylmäsavulohesta ruusuke munakkaan päälle. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla ja tillillä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit