Resepti

Tuorepuuro

Jaana Kankaanpää
Hedelmäpalat, kotimaiset marjat sekä erilaiset siemenet täydentävät tuorepuuroannoksen.

Tuorepuuro

4 annostaAinekset
  • 5 dl maustamatonta jugurttia
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1 dl spelttipuurohiutaleita
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • (1/4 tl kardemummaa)
Pinnalle
  • 2 dl pakastemarjoja (kotimaisia)
  • 1 banaani
  • pähkinöitä
  • siemeniä, esimerkiksi pellavaa
  • juoksevaa hunajaa
Valmistusohje

Paahda auringonkukansiemeniä ja mantelirouhetta kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hiukan väriä. Sekoita koko ajan, sillä palavat helposti.

Laita jugurtti, jäähtyneet siemenet, puurohiutaleet, hunaja sekä halutessasi kardemummaa kannelliseen kulhoon. Anna tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli.

Annostele puuro kulhoihin ja lisää pinnalle sulaneita, kotimaisia marjoja, siemeniä sekä banaaniviipaleita. Valuta lopuksi pinnalle juoksevaa hunajaa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit