Resepti

Ruis-mustaherukkahätävara

Sanne Katainen
Mustaherukoiden tilalla ruisvaahdossa voi käyttää myös puolukoita tai mustikoita.

Ruis-mustaherukkahätävara

4–5 annostaAinekset
  • 3 dl vettä
  • 3 dl mustaherukoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl ruisjauhoja
Lisäksi
  • 1 pkt (175 g) keksejä, esim. muro-, kaura- tai välipalakeksejä
  • ½ prk (à 2 dl) vaniljakastiketta (vaahtoutuvaa)
Valmistusohje

Kiehauta vesi, marjat ja sokeri kattilassa. Vispaa joukkoon ruisjauhot ja anna kypsyä 10 minuuttia välillä sekoitellen. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä. Nosta huoneenlämpöisenä jääkaappiin. Vatkaa jääkaappikylmä seos sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi, noin 15 minuuttia.

Hienonna keksit monitoimikoneella tai perunasurvimella. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.

Kokoa jälkiruoat laittamalla laseihin kerroksittain keksimuruja, mustaherukka- ja vaniljavaahtoa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit