Resepti

Raparperiposset eli raparperikermahyytelöt

Sanne Katainen
Kermaan valmistettavat possetit hyytyvät ilman liivatetta.

Raparperiposset eli raparperikermahyytelöt

4–5 annostaAinekset
  • 3 raparperinvartta tai 1 ps (250 g) pakasteraparperia
  • 2 dl vettä
  • 1 tl sitruunahappoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • ¾ dl sokeria
Lisäksi
  • 1–2 mansikkaa tai ½ dl mansikkasosetta
  • mintunlehtiä
Valmistusohje

Puhdista ja paloittele raparperi. Nosta palat ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hissukseen, kunnes raparperit pehmenevät. Kumoa siivilään ja anna mehun valua. Painele lopuksi mäskiä, että saat kaiken mehun talteen.

Ota mehusta 1 dl erikseen ja liuota siihen sitruunahappo.

Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna ja keitä pari minuuttia. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sitruunahapolla maustettu mehu. Kaada massa pieniin laseihin, peitä kelmulla ja nosta yön yli kylmään hyytymään.

Viimeistele annokset kuutioidulla mansikalla tai 2 tl mansikkasosetta sekä mintunlehdillä.

Vinkki: Saat lopusta raparperimehusta janojuoman, kun lisäät siihen 1–2 rkl sokeria ja laimennat vedellä.

Ohjetta muokattu 16.5.2019. Lisätty sitruunahapon käyttö.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit