Resepti

Paahdetut hedelmät ja smetanavaahto

Sanne Katainen
Omenoiden ja päärynöiden lisäksi uunissa voi paahtaa myös ananasta, nektariineja ja persikoita.

Paahdetut hedelmät ja smetanavaahto

4–5 annostaAinekset
  • 3–4 omenaa
  • 2–4 päärynää
  • 1 tl rypsiöljyä
  • 6 oksaa timjamia
  • ½ dl mantelilastuja
Lisäksi
  • 1 prk (150 g) smetanaa
  • 2 rkl fariinisokeria
Valmistusohje

Pese hedelmät ja leikkaa kahtia. Voitele leikkauspinnat öljyllä ja nosta puolikkaat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin. Ripottele päälle timjaminlehtiä ja mantelilastuja.

Nosta paahtumaan 225-asteiseen uuniin grillivastuksen alle noin 20 minuutiksi. Tarkkaile, että pinnat eivät pala ja laske peltiä tarvittaessa alemmas.

Kumoa smetana kulhoon, lisää fariinisokeri ja vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi.

Tarjoa lämpimät hedelmät smetanavaahdon kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit