Vadelmainen juustokakkupiirakka
Vadelmainen juustokakkupiirakka
Noin 12 annosta
Ainekset
- 300 g kaurakeksejä
- 150 g voita tai margariinia
- Täyte
- 300 g vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)
- 2 rs (à 200 g) tuorejuustoa (vaniljalla maustettu tai maustamaton)
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 kananmunaa
- Koristeluun
- 1 rs (200 g) vadelmia (tuoreita)
- mintunlehtiä
Valmistusohje
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata rasva. Sekoita rasva keksijauhelmaan ja painele seos halkaisijaltaan 26 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Paseeraa tuoreet tai sulatetut vadelmat siivilää vasten huolellisesti painellen. Tarkoitus on saada vadelmista kaikki mehu talteen, niin että vain siemenet jäävät siivilään. Jos haluat, voi käyttää vadelmat myös siemenineen. Soseuta tällöin vadelmat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
Sekoita tuorejuustot, sokerit ja munat keskenään. Lisää paseerattu tai soseutettu vadelma. Kumoa täyte keksipohjan päälle ja kypsennä piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
Koristele jäähtynyt piirakka vadelmilla ja mintunlehdillä ennen tarjoamista.
Osaston luetuimmat
- Trendikkäät murskakurkut valmistuvat alle vartissa – juhlista kurkkuviikkoa herkullisella reseptillä
- Voiko D-vitamiinia saada liikaa, jos ravintolisän käyttöä jatkaa kevätauringossa? Tutkija kertoo, miksi virallinen saantisuositus on varsin maltillinen
- Söin täällä: Kokkolan vanhakaupunki tarjoaa historiaa ja ruokaelämyksiä, mutta onko 26 euroa liikaa hampurilaisateriasta?
- Luulitko sinäkin, että sulhaspiirakka on pieni karjalanpiirakka? Väärin! Kosiomiehille paistettiin Karjalassa ihan toisenlaisia piiraita
- Yle uutiset | Heikki Hurstia syytetään terveysrikoksesta
- Peston valmistaminen kotona on helppoa – peittoaa kauppojen valmispestot varmasti
- Yle uutiset | Vanhuksille tuodaan kylmää ruokaa satojen kilometrien päästä – Lea Uusi-Penttilä ei suostunut ateriapalvelun muutokseen