Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Vadelmainen juustokakkupiirakka

Keksimurupohjaisen vadelmapiirakan kruunaa juustokakkumainen täyte. Se on näyttävä ja herkullinen juhlatarjottava.
Vadelmainen juustokakkupiirakka on juhlapöydän kaunis viettelys.
Vadelmainen juustokakkupiirakka on juhlapöydän kaunis viettelys. Kuva: Sanne Katainen

Vadelmainen juustokakkupiirakka

Noin 12 annosta

Ainekset

  • 300 g kaurakeksejä
  • 150 g voita tai margariinia
  • Täyte
  • 300 g vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)
  • 2 rs (à 200 g) tuorejuustoa (vaniljalla maustettu tai maustamaton)
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 kananmunaa
  • Koristeluun
  • 1 rs (200 g) vadelmia (tuoreita)
  • mintunlehtiä

Valmistusohje

Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata rasva. Sekoita rasva keksijauhelmaan ja painele seos halkaisijaltaan 26 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paseeraa tuoreet tai sulatetut vadelmat siivilää vasten huolellisesti painellen. Tarkoitus on saada vadelmista kaikki mehu talteen, niin että vain siemenet jäävät siivilään. Jos haluat, voi käyttää vadelmat myös siemenineen. Soseuta tällöin vadelmat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Sekoita tuorejuustot, sokerit ja munat keskenään. Lisää paseerattu tai soseutettu vadelma. Kumoa täyte keksipohjan päälle ja kypsennä piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Koristele jäähtynyt piirakka vadelmilla ja mintunlehdillä ennen tarjoamista.