Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Parsapiirakka ja marinoidut katkaravut

Kevään moniottelija, tuore parsa, maistuu piirakassa. Marinoidut katkaravut antavat miedon piirakan makumaailmalle sävyä, mutta arkisempana versiona piirakan voi tarjota myös ilman niitä.
Lempeän makuisen parsapiirakan voi tarjota myös ilman marinoituja katkarapuja.
Lempeän makuisen parsapiirakan voi tarjota myös ilman marinoituja katkarapuja. Kuva: Sanne Katainen

Parsapiirakka ja marinoidut katkaravut

noin 12 annosta

Ainekset

Taikina

  • ¾ dl perunahiutaleita (esim. Mummon Mielihyvä)
  • 2 ¼ dl vehnäjauhoja
  • ¾ tl leivinjauhetta
  • ¾ tl suolaa
  • 75 g voita tai margariinia
  • 1 ½ dl vettä

Täyte

  • 500 g vihreää parsaa
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 3 kevätsipulinvartta
  • 2 ½ dl ruokakermaa
  • 2 kananmunaa
  • 100 g juustoraastetta
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl paprikajauhetta
  • ¼ tl mustapippuria

Lisäksi

  • 2 ps (á 180 g) katkarapuja (pakaste)
  • 2 rkl limetinmehua
  • 2 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • ½ chilipalko

Valmistusohje

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu rasva ja vesi. Sekoita, kunnes neste on imeytynyt ja taikina kiinteytyy. Painele taikina halkaisijaltaan 27 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa leivinpaperista reunojen korkuiset suikaleet ja paina ne taikinareunojen tueksi. Esikypsennä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Leikkaa parsoista tyvet pois. Kiehauta isolla paistinpannulla suolalla maustettua vettä. Nosta parsat pannulle lappeelleen ja keitä noin 7 minuuttia. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä viileiksi.

Paloittele parsat ja levitä esipaistetulle pohjalle. Leikkaa tomaatit kahtia ja nosta parsojen lomaan. Lisää myös 2 hienonnettua kevätsipulia.

Sekoita kulhossa kerma, munat, juustoraaste ja mausteet. Kumoa piirakalle ja ripottele päälle hiukan mustapippuria. Nosta uuniin ja kypsennä 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Valuta sulaneet katkaravut ja painele siivilää vasten kuiviksi. Kumoa kulhoon. Lisää keskenään sekoitettu limetinmehu, mausteet, hienonnettu chilipalko ja yksi hienonnettu kevätsipuli. Anna marinoitua pari tuntia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tarjoa parsapiirakka marinoitujen katkarapujen kanssa.