Resepti

Parsapiirakka ja marinoidut katkaravut

Sanne Katainen
Lempeän makuisen parsapiirakan voi tarjota myös ilman marinoituja katkarapuja.

Parsapiirakka ja marinoidut katkaravut

noin 12 annostaAineksetTaikina
  • ¾ dl perunahiutaleita (esim. Mummon Mielihyvä)
  • 2 ¼ dl vehnäjauhoja
  • ¾ tl leivinjauhetta
  • ¾ tl suolaa
  • 75 g voita tai margariinia
  • 1 ½ dl vettä
Täyte
  • 500 g vihreää parsaa
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 3 kevätsipulinvartta
  • 2 ½ dl ruokakermaa
  • 2 kananmunaa
  • 100 g juustoraastetta
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl paprikajauhetta
  • ¼ tl mustapippuria
Lisäksi
  • 2 ps (á 180 g) katkarapuja (pakaste)
  • 2 rkl limetinmehua
  • 2 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • ½ chilipalko
Valmistusohje

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu rasva ja vesi. Sekoita, kunnes neste on imeytynyt ja taikina kiinteytyy. Painele taikina halkaisijaltaan 27 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa leivinpaperista reunojen korkuiset suikaleet ja paina ne taikinareunojen tueksi. Esikypsennä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Leikkaa parsoista tyvet pois. Kiehauta isolla paistinpannulla suolalla maustettua vettä. Nosta parsat pannulle lappeelleen ja keitä noin 7 minuuttia. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä viileiksi.

Paloittele parsat ja levitä esipaistetulle pohjalle. Leikkaa tomaatit kahtia ja nosta parsojen lomaan. Lisää myös 2 hienonnettua kevätsipulia.

Sekoita kulhossa kerma, munat, juustoraaste ja mausteet. Kumoa piirakalle ja ripottele päälle hiukan mustapippuria. Nosta uuniin ja kypsennä 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Valuta sulaneet katkaravut ja painele siivilää vasten kuiviksi. Kumoa kulhoon. Lisää keskenään sekoitettu limetinmehu, mausteet, hienonnettu chilipalko ja yksi hienonnettu kevätsipuli. Anna marinoitua pari tuntia.

Tarjoa parsapiirakka marinoitujen katkarapujen kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit