Parsapiirakka ja marinoidut katkaravut
Parsapiirakka ja marinoidut katkaravut
noin 12 annosta
Ainekset
Taikina
- ¾ dl perunahiutaleita (esim. Mummon Mielihyvä)
- 2 ¼ dl vehnäjauhoja
- ¾ tl leivinjauhetta
- ¾ tl suolaa
- 75 g voita tai margariinia
- 1 ½ dl vettä
Täyte
- 500 g vihreää parsaa
- 10 kirsikkatomaattia
- 3 kevätsipulinvartta
- 2 ½ dl ruokakermaa
- 2 kananmunaa
- 100 g juustoraastetta
- ½ tl suolaa
- ½ tl paprikajauhetta
- ¼ tl mustapippuria
Lisäksi
- 2 ps (á 180 g) katkarapuja (pakaste)
- 2 rkl limetinmehua
- 2 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- ½ chilipalko
Valmistusohje
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu rasva ja vesi. Sekoita, kunnes neste on imeytynyt ja taikina kiinteytyy. Painele taikina halkaisijaltaan 27 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa leivinpaperista reunojen korkuiset suikaleet ja paina ne taikinareunojen tueksi. Esikypsennä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Leikkaa parsoista tyvet pois. Kiehauta isolla paistinpannulla suolalla maustettua vettä. Nosta parsat pannulle lappeelleen ja keitä noin 7 minuuttia. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä viileiksi.
Paloittele parsat ja levitä esipaistetulle pohjalle. Leikkaa tomaatit kahtia ja nosta parsojen lomaan. Lisää myös 2 hienonnettua kevätsipulia.
Sekoita kulhossa kerma, munat, juustoraaste ja mausteet. Kumoa piirakalle ja ripottele päälle hiukan mustapippuria. Nosta uuniin ja kypsennä 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Valuta sulaneet katkaravut ja painele siivilää vasten kuiviksi. Kumoa kulhoon. Lisää keskenään sekoitettu limetinmehu, mausteet, hienonnettu chilipalko ja yksi hienonnettu kevätsipuli. Anna marinoitua pari tuntia.
Tarjoa parsapiirakka marinoitujen katkarapujen kanssa.
Osaston luetuimmat
- Söin täällä: Kokkolan vanhakaupunki tarjoaa historiaa ja ruokaelämyksiä, mutta onko 26 euroa liikaa hampurilaisateriasta?
- Trendikkäät murskakurkut valmistuvat alle vartissa – juhlista kurkkuviikkoa herkullisella reseptillä
- Voiko D-vitamiinia saada liikaa, jos ravintolisän käyttöä jatkaa kevätauringossa? Tutkija kertoo, miksi virallinen saantisuositus on varsin maltillinen
- Peston valmistaminen kotona on helppoa – peittoaa kauppojen valmispestot varmasti
- Yle uutiset | Vanhuksille tuodaan kylmää ruokaa satojen kilometrien päästä – Lea Uusi-Penttilä ei suostunut ateriapalvelun muutokseen
- Trendikäs hapattaminen tarjoaa elimistölle hyviä harjoitusvastustajia – asiantuntija antaa vinkin tuotteesta, jossa hyödyllisiä bakteereja on takuuvarmasti
- Kahdeksanprosenttiset viinit tulossa vauhdilla ruokakauppoihin – näin paljon ne maksavat