Resepti

Sieni-riistapiirakka

Sanne Katainen
Sieni-riistapiirakka maistuu vihersalaatin kanssa.

Sieni-riistapiirakka

noin 12 annostaAinekset
  • 250 g voita tai margariinia
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 250 g maitorahkaa
Täyte
  • 600 g esikäsiteltyjä, pakastettuja metsäsieniä, esim. tatteja
  • 1–2 sipulia
  • noin 12 cm purjoa
  • 600 g kypsää riistalihaa, esim. peuraa, hirveä, villisikaa
  • 1 rkl voita tai margariinia
  • 1 ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 dl makeaa chilikastiketta
  • 1 rs (200 g) tuorejuustoa (esim. valkosipulilla maustettua)
  • 1 rs (200 g) raejuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 ps (150 g) juustoraastetta
Valmistusohje

Sekoita huoneenlämpöinen rasva, jauhot ja rahka. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä pellin kokoiseksi levyksi. Taittele nelinkerroin ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Avaa taikina ja taputtele pellille ja reunoille. Esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jos pohja kohoaa, paina se alas uunista ottamisen jälkeen.

Valuta sulatetut sienet. Kuori ja halkaise sipulit. Pese purjo. Hienonna sienet, sipulit ja riistaliha monitoimikoneessa rakeiseksi.

Kuumenna kattilassa rasva ja lisää sieni-lihaseos. Paista sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet ja neste on lähes haihtunut. Mausta suolalla, pippurilla ja makealla chilikastikkeella. Siirrä kattila sivuun ja anna jäähtyä hetki.

Sekoita täytteeseen tuore- ja raejuusto sekä munat. Levitä täyte pohjalle ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit