Sieni-riistapiirakka
Sieni-riistapiirakka
noin 12 annosta
Ainekset
- 250 g voita tai margariinia
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 250 g maitorahkaa
Täyte
- 600 g esikäsiteltyjä, pakastettuja metsäsieniä, esim. tatteja
- 1–2 sipulia
- noin 12 cm purjoa
- 600 g kypsää riistalihaa, esim. peuraa, hirveä, villisikaa
- 1 rkl voita tai margariinia
- 1 ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 dl makeaa chilikastiketta
- 1 rs (200 g) tuorejuustoa (esim. valkosipulilla maustettua)
- 1 rs (200 g) raejuustoa
- 2 kananmunaa
- 1 ps (150 g) juustoraastetta
Valmistusohje
Sekoita huoneenlämpöinen rasva, jauhot ja rahka. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä pellin kokoiseksi levyksi. Taittele nelinkerroin ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Avaa taikina ja taputtele pellille ja reunoille. Esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jos pohja kohoaa, paina se alas uunista ottamisen jälkeen.
Valuta sulatetut sienet. Kuori ja halkaise sipulit. Pese purjo. Hienonna sienet, sipulit ja riistaliha monitoimikoneessa rakeiseksi.
Kuumenna kattilassa rasva ja lisää sieni-lihaseos. Paista sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet ja neste on lähes haihtunut. Mausta suolalla, pippurilla ja makealla chilikastikkeella. Siirrä kattila sivuun ja anna jäähtyä hetki.
Sekoita täytteeseen tuore- ja raejuusto sekä munat. Levitä täyte pohjalle ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.
Osaston luetuimmat
- Trendikkäät murskakurkut valmistuvat alle vartissa – juhlista kurkkuviikkoa herkullisella reseptillä
- Voiko D-vitamiinia saada liikaa, jos ravintolisän käyttöä jatkaa kevätauringossa? Tutkija kertoo, miksi virallinen saantisuositus on varsin maltillinen
- Söin täällä: Kokkolan vanhakaupunki tarjoaa historiaa ja ruokaelämyksiä, mutta onko 26 euroa liikaa hampurilaisateriasta?
- Yle uutiset | Heikki Hurstia syytetään terveysrikoksesta
- Luulitko sinäkin, että sulhaspiirakka on pieni karjalanpiirakka? Väärin! Kosiomiehille paistettiin Karjalassa ihan toisenlaisia piiraita
- Yle uutiset | Vanhuksille tuodaan kylmää ruokaa satojen kilometrien päästä – Lea Uusi-Penttilä ei suostunut ateriapalvelun muutokseen
- Peston valmistaminen kotona on helppoa – peittoaa kauppojen valmispestot varmasti