Resepti

Sitruunaiset macaronsit

Sanne Katainen
Macaronsit ovat kaunis juhlatarjottava. Niiden tekemiseksi on nähtävä vähän vaivaa.

Sitruunaiset macaronsit

Noin 15 valmista macarons-leivostaAineksetKuoret
  • 120 g mantelijauhetta
  • 160 g tomusokeria
  • 90 g valkuaista (3 valkuaista)
  • 25 g hienoa sokeria
  • muutama tippa (punaista) geelimäistä elintarvikeväriä
Täyte
  • 75 g lemon curd -tahnaa
  • 100 g vaniljatuorejuustoa
Valmistusohje

Punnitse kaikki kuorien ainekset talousvaa'an avulla.

Siivilöi ensin mantelijauho kaksi kertaa paljaaltaan ja sitten mantelijauho ja tomusokeri pienireikäisen siivilän läpi.

Vaahdota valkuaiset vaahdoksi. Kun valkuaiset ovat vaahtoutuneet, lisää hieno sokeri samalla koko ajan vaahdottaen. Vatkaa vaahto kiinteäksi ja tasaisen kiiltäväksi.

Lisää väriaine ja sekoita nuolijan avulla tasaiseksi. 

Lisää mantelijauho-tomusokeriseos parissa erässä valkuaisvaahtoon.

Sekoita taikinaa nuolijan avulla melko rivakasti, kunnes massa on aivan tasaista.

Nostele taikina pursotinpussiin ja leikkaa pursotinpussin päähän pieni reikä.

Pursota pyöreitä noin kolme senttiä halkaisijaltaan olevia macarons-leivoksia pellille leivinpaperin päälle.

Anna macarons-kuorien kuivahtaa 55 minuuttia huoneenlämmössä.

Paista 130-asteisessa uunissa kiertoilmalla 17–18 minuuttia tai tasalämmöllä 140-asteisessa uunissa 18–20 minuuttia.

Anna macarons-kuorien jäähtyä huolella ja etsi niille samankokoinen pari.

Sekoita täytteen lemoncurd ja vaniljatuorejuusto keskenään.

Täytä macaronsit yhdistämällä kaksi kuorikappaletta. Kuorikappaleitten väliin joko pursotetaan tai lusikoidaan täytettä.

Valmiit täytetyt macaronsit säilyvät kaksi vuorokautta.

Macarons-leivokset ovat kauniita juhlaherkkuja. Reseptiä kannattaa noudattaa tarkasti ja mitata ainekset huolella.

Täytteeksi sopii myös sulatettu suklaa.

Kuoret voi tehdä ennakkoon, sillä ne kestävät pakastuksen.

Ohjeen antoi Junior Master Chef Otto Leskinen, Nilsiä

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit