Resepti

Oton tomaattikeitto

Sanne Katainen
Voit annostella keiton valmiiksi lasipurkkeihin.

Oton tomaattikeitto

8 pientä tai 6 suurempaa annostaAinekset
  • 1 kg tomaatteja
  • 1 punainen paprika
  • 1–2 porkkanaa
  • 1 punasipuli
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
  • 5 dl kasvislientä
  • 1 tl Provence-mix-yrttiseosta
  • 1 tl sokeria
  • 3 tl tomaattipyrettä
  • muutama tippa tabascoa
Koristeeksi
  • tuoretta basilikaa
Valmistusohje

Halkaise tomaatit. Kuori porkkanat, valkosipulinkynnet ja punasipuli. Paloittele kaikki vihannekset, ja laita ne tomaattien kanssa uunipellille leivinpaperin päälle.

Pirskottele kasvisten päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Kiehauta kattilassa kasvisliemi. Lisää joukkoon kuivayrttiseos, sokeri, tomaattipyre, tabasco ja paahdetut kasvikset.

Soseuta keitto sauva­sekoittimen avulla tasaisen kuohkeaksi.

Tarkista maku. Viimeistele basilikalla.

Vinkki: Tämä raikas keitto on upea juhlatarjoiltava, jonka voi tehdä tekeytymään jääkaappiin jo kolme päivää ennen juhlia. Keiton voi tarjoilla kylmänä tai kuumana. Keiton kanssa voi tarjoilla pestoa.

Ohje: Junior Master Chef Otto Leskinen, Nilsiä

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit