Resepti

Savuinen kalakeitto

Jaana Kankaanpää
Kylmäsavukirjolohi viimeistelee haukikeiton.

Savuinen kalakeitto

4 annostaAinekset
  • 4–5 (350 g) perunaa
  • 2 sipulia
  • 8 dl kalalientä
  • 6 maustepippuria
  • 400 g haukifileetä
  • 2 dl Kippari-ruokakermaa
  • 100 g kylmäsavustettua kirjolohta
  • tuoretta tilliä
Valmistusohje

Kuori ja kuutioi perunat ja sipulit. Kuumenna kalaliemi. Lisää maustepippurit, pilkotut perunat ja sipulit. Keitä noin 5 minuuttia.

Leikkaa kala suupaloiksi ja lisää keittoon yhdessä ruokakerman kanssa. Keitä kypsäksi. Lisää keittoon suikaloitu kylmäsavukala sekä tilliä. Kuumenna keitto. Tarjoa paahdetun ruisleivän kera.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit