Resepti

Aasialainen kalakeitto

Jaana Kankaanpää
Aasialaisessa kalakeitossa maistuvat chili, kookos, inkivääri ja sitruunaruoho.

Aasialainen kalakeitto

4 annostaAinekset
  • 1 l kalalientä tai
  • 1l vettä ja 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 sitruunaruohon varsi
  • 1 (300 g) fenkoli
  • noin 1/2 rkl tuoreita inkivääripaloja
  • 1/2 chilipalkoa
  • 400 g haukifileetä
  • 1 prk (2,5 dl) kermaista kookosta
  • 1 pussi (150 g) katkarapuja
Lautaselle
  • limettilohkoja
  • tuoretta korianteria
Valmistusohje

Suikaloi fenkoli. Kuutioi inkivääri. Poista chilipalosta siemenet ja leikkaa puolikas pieniksi kuutioiksi.

Lisää kiehuvaan kalaliemeen fenkolisuikaleet, halkaistu sitruunaruoho, inkivääri- ja chilipalat. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää kermainen kookos ja kuutioitu, nahaton haukifilee. Keitä hiljalleen noin 4 minuuttia. Lisää katkaravut ja kuumenna, kunnes katkaravut sulavat

Ota sitruunaruohon palat pois. Viimeistele annokset tuoreella korianterilla ja limettilohkoilla.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit