Resepti

Haukipullakeitto

Jaana Kankaanpää
Kypsät haukimurekepullat tai pienet pihvit kannattaa lisätä lämpiminä valmiiseen keittoannokseen. Näin ne pysyvät kokonaisina.

Haukipullakeitto

4 annostaAinekset
  • 8 dl kalalientä
  • 5 maustepippuria
  • 1 sipuli
  • 5 perunaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • persiljaa
  • voita
Kalapullat
  • 500 g nahatonta haukifileetä
  • 2 viipaletta hiivaleipää
  • 1 sipuli
  • 1 prk kermaviiliä
  • 2 munaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl valkopippuria
Paistamiseen
  • voita
Valmistusohje

Tee ensin kalapullat. Pilko jääkaappikylmä kalafilee, leipä sekä sipuli monitoimikoneeseen. Jauha hienoksi. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota noin 15 minuuttia. Muotoile pulliksi tai pieniksi pihveiksi. Paista voissa pannulla kauniin ruskeiksi.

Kuumenna kalaliemi. Lisää maustepippurit kokonaisina tai murskattuna, suikaloitu sipuli ja suikaloidut perunat. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Lisää kuohukerma ja pari voinokaretta. Kuumenna keitto. Annostele lämpimiä kalapullia lautasella valmiin keittoannoksen päälle. Ripottele pinnalle persiljaa. Loput kalapullat maistuvat esimerkiksi voileivän päällä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit