Resepti

Laku-sitruunalusikkaleivät

Jaana Kankaanpää
Sitruunatahna ja raakalakritsijauhe maustavat tutut lusikkaleivät uudella tavalla.

Laku-sitruunalusikkaleivät

noin 60 kplAinekset
  • 200 g voita tai margariinia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
Täyte
  • 2 dl lemon curd -tahnaa
Koristeluun
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl raakalakritsijauhetta (esim. Urtekram)
Valmistusohje

Sulata voi kattilassa. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes voi muuttuu aavistuksen rusehtavaksi. Älä keitä liian voimakkaasti. Varo polttamasta. Kaada rasva kulhoon ja lisää sokeri. Sekoita ja anna jäähtyä.

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot voiseokseen ja sekoita tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin 15 minuutiksi.

Muotoile lusikkaleivän puolikkaat painamalla taikinaa pikkulusikan pesään, tasoittamalla pinta ja liu’uttamalla taikina pois pesästä. Nosta leivinpaperille vieri viereen kuperat puolet ylöspäin. Kun pelti on täynnä, kypsennä pikkuleipiä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Levitä lemon curd -tahnaa puolikkaan tasaiselle pinnalle ja paina toinen puolikas päälle. Kokoa näin kaikki pikkuleivät.

Sekoita kulhossa sokeri ja raakalakritsijauhe Kierittele pikkuleivät seoksessa ja nosta rasiaan. Säilytä kuivassa paikassa.

Vinkki: Raakalakritsijauhetta löytyy hyvin varustetuista marketeista.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit