Resepti

Linnunliharuislastut

Jaana Kankaanpää
Pieni riistalihalla päällystetty ruislastu on juhlajuoman oivallinen makupari.

Linnunliharuislastut

noin 40 kplAinekset
  • 4 kypsää riistalinnun rintafileetä (esim. sorsaa tai fasaania)
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • 1 prk (à 150 g) piparjuurijuustoa
  • 10 ruohosipulinvartta
  • (1–2 rkl kermaviiliä)
Lisäksi
  • 1 dl majoneesia
  • noin 40 ruislastua
Valmistusohje

Nyhdä kypsät riistalinnun fileet lihassyiksi kahdella haarukalla repien. Nosta lihat kulhoon. Lisää mausteet, piparjuurituorejuusto ja hienonnetut ruohosipulit. Sekoita. Jos massa tuntuu kovin kuivalta ja paksulta, lisää hiukan kermaviiliä notkistamaan sitä.

Voitele ruislastut kevyesti majoneesilla. Jaa nyhtölihaseos ruislastuille. Säilytä jääkaapissa, mutta tarjoa valmistuspäivänä.

Vinkki: Voit käyttää myös muuta riistalihaa, esimerkiksi peuran, hirven tai villisian lihaa. Lihan tulee olla kypsennetty läpikypsäksi (riistalajista riippuen 70–80 asteiseksi), jotta lihassyyt ovat nyhdettävissä irtonaisiksi. Villisika on muutenkin aina kypsennettävä 80 asteeseen trikiiniriskin vuoksi.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit