Resepti

Perunaiset uunimunakaspalat

Jaana Kankaanpää
Mieto uunimunakas maistuu kylmäsavulohen tai -leikkeleen kanssa.

Perunaiset uunimunakaspalat

70–80 annostaAinekset
  • 1 ps (750 g) sipuli-perunasekoitusta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 6 munaa
  • 1 dl turkkilaista jugurttia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl persiljaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
Lisäksi
  • 2 pkt (à 150 g) kylmäsavulohta
  • 3 pkt (à 100 g) kylmäsavuleikkelettä, esim. hevosta
  • 2 tlk (à 150 g) fetakuutioita
  • 1 ruukku basilikaa
Lisäksi
  • cocktailtikkuja
Valmistusohje

Kumoa puoliksi sulanut sipuli-perunasekoitus noin 30 x 30 cm:n öljyttyyn uunivuokaan.

Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää jugurtti, hienonnetut valkosipulinkynnet, persilja sekä mausteet. Vatkaa tasaiseksi. Kumoa seos perunoiden päälle ja tasoita pinta.

Peitä vuoka foliolla ja nosta 200-asteiseen uuniin 15–20 minuutiksi, tai kunnes massa on kokonaan hyytynyt. Anna jäähtyä.

Leikkaa munakas noin 2 x 2 cm:n annospaloiksi. Pujota cocktailtikkuun fetakuutio, pala kylmäsavulohta tai kylmäsavuleikkelettä sekä pala munakasta. Koristele basilikalla.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit