Resepti

Raparperipiiras

Jaana Kankaanpää
Pala raparperipiirakkaa ja lusikallinen kermavaahtoa maistuvat sekä jälkiruokana että kahviherkkuna.

Raparperipiiras

8 annostaAinekset
  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta
Täyte
  • 4 dl ohuita raparperipaloja
  • 1 prk (2,5 dl) kermainen kookos
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl inkivääriä
  • 2 munaa
Tarjoiluun
  • vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa
Valmistusohje

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten joukkoon. Sekoita yhdistetyt kuivat aineet vaahtoon. Taputtele taikina voidellun, halkaisijaltaan noin 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä ohuiksi viipaleiksi leikatut raparperit pohjalle. Sekoita kermaiseen kookokseen muut ainekset ja levitä päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa pehmeän jäätelön tai sokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit