Resepti

Raparperipitsat

Jaana Kankaanpää
Pienet annospitsat ovat suolaisen makeita välipaloja.

Raparperipitsat

6 annostaAinekset
  • 2 dl vettä
  • 1/2 pkt (25 g) hiivaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 5 dl vehnäjauhoja
Täyte
  • 1 prk (150 g) ranskankermaa (creme fraîchea)
  • 2 (5 dl viipaleita) raparperinvartta
  • 1/2 (100 g) fenkolia
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 pkt (200 g) vuohenjuustoa
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • 1 ruukku villirucolaa
  • juoksevaa hunajaa tai kuusenkerkkäsiirappia
Valmistusohje

Sekoita hiiva, suola ja öljy kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhoja pikkuhiljaa. Vaivaa kimmoisaksi ja anna nousta kaksinkertaiseksi.

Kuori raparperit tarvittaessa ja leikkaa noin viiden sentin paloiksi. Suikaloi fenkoli. Hauduta raparperi sekä fenkoli voissa pannulla lähes kypsiksi. Mausta kuumana fariinisokerilla, suolalla sekä pippurilla.

Jaa taikina kuuteen palaan. Taputtele palat pyöreiksi tai hiukan soikeiksi pohjiksi. Anna kohota liinan alla pellillä. Levitä pohjalle raparperit sekä fenkoliviipaleet. Paista 250 asteessa noin 9 minuuttia. Ota pizzat uunista. Levitä päälle viipaloitu vuohenjuusto ja pane uuniin vielä pariksi minuutiksi. Levitä kypsille pitsoille rucolaa ja saksanpähkinöitä sekä valuta lopuksi pinnalle hunajaa. Hunajan tilalle sopii mainiosti kuusenkerkkäsiirappi. 

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit