POSTIN LAKKO: MT:n artikkelit ja näköislehti nyt kaikkien luettavissa ilmaiseksi – näköislehteen pääset tästä
Resepti

Täydelliset uudet perunat

Jaana Kankaanpää
Tuore tilli ripotellaan kattilaan kypsien perunoiden päälle.

Täydelliset uudet perunat

4 annostaAinekset
  • 1 kg uusia perunoita
  • 2 l vettä
  • 2 tl karkeaa merisuolaa
  • tillin varsia
  • tilliä
Valmistusohje

Nosta tai osta perunat mielellään keittopäivänä. Valitse mahdollisimman tasakokoisia perunoita.

Pese ja rapsuta perunat huolellisesti puhtaiksi. Jos et keitä niitä heti, säilytä pestyt perunat kylmässä vedessä. Lisää perunat kiehuvaan, merisuolalla maustettuun veteen kokojärjestyksessä: ensin isot ja pienemmät hetken päästä yhdessä tillin varsien kanssa. Mikäli vettä on reilusti yli perunoiden, niin kaada ylimäärä pois. Anna kiehua rauhallisesti poreillen. Kokeile kypsyyttä tikulla noin 10 minuutin kuluttua. Haarukan piikit rikkovat pienen perunan. Kaada keitinvesi pois, kun perunat ovat lähes kypsiä, ja nouki tillin varret pois.

Laita puhdas keittiöpyyhe tai talouspaperia perunoiden päälle. Anna kosteuden haihtua hetki miedolla lämmöllä. Perunat palavat helposti kattilan pohjaan kiinni, jos pidät niitä liian kuumalla levyllä. Ripottele tuoretta tillisilppua ja jauha myllystä muutama suolarae perunoiden pinnalle. Tarjoa perunat heti.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit