Resepti

Lohi-caesarsalaatti

Sanne Katainen
Yksinkertaisen caesarsalaatin salaisuus piilee ylivertaisessa soosissa, johon anjovis antaa pikantin vivahteen.

Lohi-caesarsalaatti

4 annostaAinekset
  • noin 600 g ruodotonta lohifileetä
  • ripaus suolaa ja valkopippuria
  • 1–2 kerää rooman- tai cosmopolitan-salaattia
Kastike
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 kananmunankeltuainen
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 4 anjovista
  • 50 g parmesaanijuustoa raastettuna
  • 1 sitruuna (2 tl kuoriraastetta + 1–2 rkl mehua)
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ½ rkl dijoninsinappia
Krutongit
  • 2–3 viipaletta maalaisleipää
  • 1 ½ rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl lehtipersiljaa silputtuna
  • ripaus suolaa
Lisäksi
  • ½ dl parmesaanijuustolastuja
Valmistusohje

Ota kala huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä. Ripottele pintaan kevyesti suolaa ja valkopippuria. Leikkaa filee kahdeksaksi kapeaksi palaksi.

Tee kastike. Mittaa kaikki ainekset korkeaan, kapeaan kulhoon ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Tarkista maku. Pidä kastike peitettynä jääkaapissa maustumassa tarjoiluhetkeen saakka.

Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paahda leivät ruskeiksi ja rapeiksi. Lisää lopuksi valkosipuli, lehtipersilja ja suola. Kääntele vielä sekaisin ja kumoa lautaselle.

Huuhdo halkaistut salaatit. Irrota lehdet ja kuivaa ne salaattilingossa tai valuta puhtaan keittiöpyyhkeen päällä. Revi tai leikkaa salaatit suupalan kokoisiksi ja levitä salaattivadille. Sekoita joukkoon osa kastikkeesta. Viimeistele salaatti leipäkuutioilla ja parmesaanilastuilla.

Grillaa lohipalat tai kypsennä ne parilalla mehevän kypsiksi ja tarjoa salaatin kera. Tarjoa loppu kastike erikseen.

Vinkki: Caesarsalaatti maistuu sellaisenaan mutta myös grillatun lohen, broilerin tai katkarapujen kera ruokaisana salaattina.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit