Resepti

Grillattu rommiananas

Sanne Katainen
Rommin ja kardemumman mainio makuliitto tekee grillatuista ananaksista aikuisten lempijälkkärin.

Grillattu rommiananas

Ainekset6–8 annosta
  • 1 tuore ananas
Marinadi
  • ½ dl sokeria tai fariinisokeria
  • ½ dl rommia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljasokeria
Lisäksi
  • ½ l vaniljajäätelöä tai 1 prk (2 dl) vaniljakastiketta vaahdotettuna
Valmistusohje

Leikkaa ananaksesta molemmat päät ja kuoret pois. Halkaise hedelmä pitkittäin kuudeksi tai kahdeksaksi lohkoksi. Leikkaa pois kuivat keskiosat.

Sekoita marinadin aineet keskenään. Kaada liemi ananaslohkojen päälle laakeaan, tiiviisti suljettavaan rasiaan. Anna maustua viileässä muutama tunti tai seuraavaan päivään. Hölskytä purkkia muutaman kerran, niin hedelmäpalat maustuvat tasaisesti.

Grillaa ananaslohkoja noin kolme minuuttia molemmilta puolilta. Sivele lohkoja mausteliemellä grillauksen loppuvaiheessa.

Tarjoa grillatut rommiananakset lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit