Resepti

Marinoidut perunat

Jaana Kankaanpää
Marinoidut perunat, sitruunajogurtti sekä grillimakkara ovat juhannusyön lyömätön yhdistelmä.

Marinoidut perunat

4 annostaAinekset
  • 1 kg uusia perunoita
  • 1 rkl suolaa
  • 1 1/2 l vettä
  • 1 punasipuli
  • 3 rkl viinietikkaa
  • 2 rkl sinappia
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl sokeria
  • 1/ 4 tl suolaa
  • ruohosipulia
Sitruunajogurtti
  • 500 g turkkilaista jugurttia
  • 1 luomusitruunan raastettu kuori
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
Valmistusohje

Rapsuta perunat puhtaiksi. Puolita tai leikkaa neljään osaan. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta perunat hyvin. Leikkaa punasipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita perunoiden joukkoon sipuli, etikka, sinappi, öljy, sokeri ja suola. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia. Sekoita salaattiin ennen tarjoilua runsaasti hienonnettua ruohosipulia.

Sekoita kastikkeen ainekset ja anna maustua kylmässä ennen tarjoilua. Tarjoa grillimakkaraa lisäkkeenä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit