Resepti

Muurinpohjaletut

Lari Lievonen
Suuria muurikkalettuja herkullisempaa saa hakea.

Muurinpohjaletut

16–20 isoa lettuaAinekset
  • 9 dl maitoa
  • 3 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl ohrajauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 50 g voita sulatettuna
  • 1 dl kivennäisvettä tai vehnäolutta
Tarjoiluun
  • hilloa
  • kermavaahtoa
  • tuoreita marjoja
  • hienoa sokeria
Paistamiseen
  • voita
Valmistusohje

Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon maito.

Lisää jauhot, suola, sokeri ja voisula ja vatkaa tasaiseksi.

Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Kun taikina on turvonnut, lisää joukkoon desilitra kivennäisvettä tai vehnäolutta.

Paista taikinasta muurinpohja­pannulla suuria lettuja.

Tarjoa kuumana hillon, sokerin, marjojen ja kermavaahdon kera.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit