Resepti

Ruusuinen hernekeitto

Markku Vuorikari
Ruusuinen hernekeitto on juhlava alkuruoka.

Ruusuinen hernekeitto

10–15 annostaAinekset
  • 600 g pakasteherneitä
  • 1 sipuli
  • 3 rkl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 400 g kookosmaitoa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 3 l vettä
  • 3 tl ruusunterälehtihilloa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl balsamietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Valmistusohje

Kuullota pilkottu sipuli, valkosipuli, inkivääri ja kaneli kattilassa öljyssä.

Lisää sulaneet pakasteherneet ja sekoittele, jotta maut imeytyvät. Liuota kuumaan veteen liemikuutio ja lisää vesi kattilaan.

Anna keiton kiehua noin 4 minuuttia ja lisää ruusunterälehtihillo sekä kookosmaito.

Sekoita keitto sauvasekoittimella niin, että herneet jäävät mukavan rouheiksi.

Siirrä hetkeksi kuumalle liedelle ja lisää keittoon vielä sitruunamehu, balsamietikka ja maun mukaan suolaa ja mustapippuria.

Tarjoile keitto ranskankerman, ruusunterälehtihillon, ruohosipulisilpun ja paahdettujen siementen kanssa.

Ohje: Tuuli Kotaja

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit