Resepti

Siemenperunat

Jaana Kankaanpää
Kylmä perunasalaatti vai lämmin perunaruoka? Päätä itse, siemenperunat ovat molemmilla tavoilla herkullista.

Siemenperunat

5–6 annostaAinekset
  • 800 g varhaisperunoita
Kastike
  • ½ dl rypsiöljyä
  • ¼ dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl sinappia
  • 2 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 prk (57/35 g) kapriksia
  • 1 kesäsipuli varsineen
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 2 rkl auringonkukansiemeniä
  • 2 rkl pinjansiemeniä
Valmistusohje

Pese perunat ja keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.

Kun perunat kiehuvat, valmista kastike. Sekoita öljy, etikka ja mausteet kulhossa. Hienonna valutetut kaprikset sekä sipuli varsineen. Lisää öljyseokseen kaprikset, sipulit sekä siemenet. Sekoita.

Valuta kypsät perunat ja anna kosteuden haihtua hetken. Kumoa kastike kuumien perunoiden päälle ja kääntele varovasti sekaisin.

Siemenperunat maistuvat kuumina grillilihan tai kalan kanssa, mutta ne voi tarjoa myös jääkaappikylminä perunasalaatin tapaan.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit