Täyteläinen kesäkeitto - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Täyteläinen kesäkeitto

Jaana Kankaanpää
Vienosti suurustettu kesäkeitto on kotimaisten kasvisten makujuhlaa ja monille se rakkain kesäruoka.

Täyteläinen kesäkeitto

4–5 annostaAinekset
  • 6 varhaisperunaa
  • 4 kesäporkkanaa
  • 1 pienehkö kukkakaali
  • 1 l herneenpalkoja
  • 1–2 kesäsipulia varsineen
  • vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
Suuruste
  • 1 l maitoa
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ¼ tl valkopippuria
  • voita maun mukaan
  • (sokeria)
Valmistusohje

Pese perunat sekä porkkanat ja leikkaa suupalan kokoisiksi. Nosta palat kattilaan ja lisää vettä sen verran, että ne juuri ja juuri peittyvät. Murustele joukkoon kasvisliemikuutio. Kiehauta ja anna kiehua viisi minuuttia.

Ota kaksi desiä maitoa erilleen ja lisää loppu maito kattilaan. Sekoita vehnäjauhot loppuun maitoon haarukalla ja jatka sekoittamista, kunnes suurus on tasainen ja paakuton. Valuta suurus keiton joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää valkopippuri ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen viisi minuuttia.

Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Riivi herneet. Lohko sipulit ja suikaloi varret. Lisää kasvikset kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja jatka keittämistä vielä viisi minuuttia välillä sekoittaen.

Sulata keittoon haluamasi kokoinen nokare voita. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa sekä pieni ripaus sokeria.

Tarjoa kesäkeitto ruisleivän kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit