LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Resepti

Syreenikakku

Jarno Mela
Syreenikakun teko onnistuu vain alkukesästä.

Syreenikakku

8–10 annostaAineksetKostutus, kukkamaito
  • 1 dl syreenin kukkia
  • 1 dl maitoa
Vuoan voitelu
  • 1 rkl voita
  • 1,5 rkl kookoshiutaleita
Kakkupohja
  • 4 munaa
  • reilu 1 dl erikoishienoa sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1 ps (50g) mantelijauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
Väliin ja päälle
  • 1 dl syreenin kukkia
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1,5 dl sitruunatahnaa (lemon curd)
  • 1 dl syreenin kukkia (varaa näitä myös koristeeksi)
Valmistusohje

Upota syreenin kukat maitoon. Kiehauta kukkamaito, jäähdytä ja anna sen tekeytyä pari tuntia jääkaapissa. Siivilöi ennen käyttöä.

Voitele ja leivitä kookoshiutaleilla 2,5 litran vuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vatkaa huoneenlämpöiset ­munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Kääntele ne vaahtoon varovasti puuhaarukalla. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkupohjaa uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.

Mittaa kukat ja sokeri monitoimikoneen leikkuuterälliseen kulhoon ja aja tasaiseksi. Vaahdota kerma, lisää tuorejuusto ja syreenisokeri. Maistele makeus.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Nosta pohjalevy kakkuvadille ja kostuta levyt kukkamaidolla sitä mukaa kun täytät kakkua. Levitä kakkulevylle kolmasosa sitruunatahnasta ja tuorejuustovaahdosta ja ripottele täytteen päälle syreenin kukkia. Tee loput kerrokset samoin.

Anna kakun makujen tasoittua jääkaapissa noin 30 minuuttia ennen tarjoamista. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele kakku syreenin kukilla.

Ohje: Meijerinliiteri

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit