Resepti

Kuusenkerkkäjuoma

Jarno Mela
Raikkaan hellejuoman saat ­sekoittamalla ­kivennäisvettä, ­sitruunaa ja kuusen­kerkkäjuomaa. Runsaasti jäitä kannuun ja tarjolle!

Kuusenkerkkäjuoma

Ainekset
  • 1 l kuusenkerkkiä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2, 5 dl sokeria
  • 0,5 rkl viinihappoa
  • 1 l kiehuvaa vettä
Valmistusohje

Huuhtele kuusenkerkät huolellisesti haalealla vedellä. Pane kuusenkerkät, sitruunamehu, sokeri ja viinihappo kattilaan ja teräskulhoon. Kaada päälle kiehuva vesi. Sekoita ja jätä seisomaan kannen alle huoneenlämpöön vuorokaudeksi. Siivilöi ja pullota juoma.

Laimenna juotavaksi. Hyvä ­laimennussuhde on puolet kuusenkerkkäjuomaa ja puolet vettä.

Ohje: Meijerinliiteri

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit