Kuusenkerkkäjuoma
Juoma, Villiruoka
Jarno Mela
Raikkaan hellejuoman saat sekoittamalla kivennäisvettä, sitruunaa ja kuusenkerkkäjuomaa. Runsaasti jäitä kannuun ja tarjolle!
Kuusenkerkkäjuoma
Ainekset- 1 l kuusenkerkkiä
- 2 rkl sitruunamehua
- 2, 5 dl sokeria
- 0,5 rkl viinihappoa
- 1 l kiehuvaa vettä
ValmistusohjeHuuhtele kuusenkerkät huolellisesti haalealla vedellä. Pane kuusenkerkät, sitruunamehu, sokeri ja viinihappo kattilaan ja teräskulhoon. Kaada päälle kiehuva vesi. Sekoita ja jätä seisomaan kannen alle huoneenlämpöön vuorokaudeksi. Siivilöi ja pullota juoma.
Laimenna juotavaksi. Hyvä laimennussuhde on puolet kuusenkerkkäjuomaa ja puolet vettä.
Ohje: Meijerinliiteri
Huuhtele kuusenkerkät huolellisesti haalealla vedellä. Pane kuusenkerkät, sitruunamehu, sokeri ja viinihappo kattilaan ja teräskulhoon. Kaada päälle kiehuva vesi. Sekoita ja jätä seisomaan kannen alle huoneenlämpöön vuorokaudeksi. Siivilöi ja pullota juoma.
Laimenna juotavaksi. Hyvä laimennussuhde on puolet kuusenkerkkäjuomaa ja puolet vettä.
Ohje: Meijerinliiteri
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet lukenut kaikki maksuttomat juttusi tämän viikon osalta.
Tilaa MT Digi nyt edulliseen hintaan.
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.