Resepti

Savukalatahna

Sanne Katainen
Savukalatahna on mainio eväs, kun hiukoo ja tarvitsee nopeasti suolaista palaa. Se säilyy kylmässä pari päivää.

Savukalatahna

noin 6 annostaAinekset
  • 500 g savukalaa, esim. silakoita, ahvenia tai lahnaa
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl majoneesia
  • ½ dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 2 tl piparjuuritahnaa
  • (suolaa)
Valmistusohje

Perkaa kalat ruodottomiksi. Keitä munat koviksi ja jäähdytä.

Sekoita majoneesiin paloiteltu kala, hienonnetut munat, ruohosipuli sekä piparjuuritahna. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoa savukalatahna saaristolaisleivän kanssa. Se maistuu erinomaiselta myös uusien perunoiden kanssa tai muurinpohjalettujen täytteenä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit