Resepti

Muikkuvartaat

Sanne Katainen
Seivästä pikkukalat kahteen vartaaseen, niin ne eivät pyöri käännellessä ja pysyvät paremmin ehjinä.

Muikkuvartaat

4 annostaAinekset
  • 500 g perattuja muikkuja
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 tl juustokuminaa
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½–1 chili hienonnettuna
  • 4 tillinoksaa
Valmistusohje

Huuhtele ja valuta muikut tarvittaessa. Sekoita kulhossa öljyyn muut marinadin aineet. Nosta joukkoon muikut ja kääntele sekaisin. Anna marinoitua jääkaapissa 2–12 tuntia.

Valuta enin marinadi kaloista pois. Pujota kalat vartaisiin ja grillaa kuumassa grillissä pari minuuttia per puoli.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit