Resepti

Lämpimät haukileivät

Sanne Katainen
Ruodottomaksi perattu hauki sopii erinomaisesti lämpimiin leipiin.

Lämpimät haukileivät

4 annostaAinekset
  • 600 g ruodotonta haukifileetä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • 1–2 tomaattia
  • 4 kaksiosaista ruisleipää (esim. Ruispala)
  • 2 rkl voita
  • 1–2 kesäsipulia varsineen
  • 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje

Leikkaa kala leiville sopiviksi paloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi tomaatit.

Voitele leivät voilla. Nosta alapuolien päälle tomaattiviipaleet ja kalapaloja. Levitä päälle hienonnettua sipulia ja juustoraastetta. Nosta päälle leipien yläpuolet.

Kääri leivät yksitellen ensin leivin- tai voipaperiin ja sen jälkeen kaksinkertaiseen folioon. Nosta kääröt grilliin tai esimerkiksi puukiukaan loppuhiillokselle 10–15 minuutiksi. Käännä muutaman kerran lämmittämisen aikana.

Vinkki: Hauen lisäksi leipien täytteeksi sopivat myös ahven- ja kuhafileet.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit