Resepti

Hiillosahven

Sanne Katainen
Kun nuotiossa tai hiiligrillissä on hyvä hiillos, niin ahvenet kypsyvät tuossa tuokiossa.

Hiillosahven

4 annostaAinekset
  • 4–8 ahventa
  • ½ dl karkeaa merisuolaa
Valmistusohje

Perkaa kalat, mutta jätä päät paikoilleen. Huuhtele ja valuta kalat. Tee kalojen kylkiin viillot ja hiero suolaa kylkiin ja vatsaonteloon. Anna suolautua kylmässä muutama tunti.

Työnnä tukevat tikut kaloihin suusta niin, että tikut kulkevat selkärangan myötäisesti. Kypsennä kaloja hiilloksella ahkerasti käännellen. Kalat ovat kypsiä, kun selkäevät irtoavat kevyesti vetäen.

Tarjoa hiillosahventen kanssa uusia perunoita ja kesäistä salaattia.

Vinkki: Samaan tapaan voit kypsentää myös siikoja.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit