Resepti

Kasvis-sienipiirakka

Jaana Kankaanpää
Kasvis-sienipiirakan ohjeesta riittää uunipannulliseen tai kahteen piirasvuokaan pohja sekä täyte.

Kasvis-sienipiirakka

uunipannullinennoin 42 palaaAinekset
  • 2 dl vettä
  • 1/2 pkt hiivaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 50 g voita sulatettuna
  • 5 dl vehnäjauhoja
Täyte
  • 1 (500 g) kesäkurpitsa
  • 2 dl kantarelleja
  • 1 punainen paprika
  • 1/2 purjoa
  • 1 tuore valkosipuli
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 1 rkl tuoretta timjamia tai rosmariinia
  • 2 rkl voita
  • 1 prk (2,5 dl) ruokakermaa, 3 juustoa
  • 2 munaa
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 pussi (150 g) sinihomejuustomurua
Valmistusohje

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola, jäähtynyt voisula ja osa jauhoista. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi.

Kauli taikina uunipannun kokoiseksi ja nosta leivinpaperin päälle pannulle. Levitä taikinaa reunoille. Anna pohjan nousta liinan alla.

Valmista täyte. Puhdista ja pilko kantarellit. Kuutioi tai suikaloi kasvikset. Paista sienet ja kasvikset voissa kattilassa, kunnes ne hiukan pehmenevät. Mausta ja ota kattila levyltä. Lisää kasvisten joukkoon ruokakerma, haarukalla vatkatut munat, siemenet ja juusto. Sekoita hyvin. Levitä täyte taikinapohjalle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Vinkki

Levitä taikina ja täyte kahteen piirakkavuokaan.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit