Resepti

Kreikkalainen iltapalapiiras

Jaana Kankaanpää
Välimeren piiras hehkuu kesän värejä sekä makuja.

Kreikkalainen iltapalapiiras

6 annostaAinekset
  • 1 1/2 dl maitoa
  • 1/4 pkt (13 g) hiivaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja
Täyte
  • 2 dl salaattipinaattia
  • 1 prk (180 g) salaattijuustoa
  • 1-2 tomaattia
  • 3/4 dl mustia oliiveja
  • mustapippuria myllystä
  • 1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 rkl tuoretta rosmariinia
  • 1 prk (2 dl) ruokakermaa
  • 2 munaa
  • (ripaus suolaa)
  • tuoretta oreganoa, basilikaa
Valmistusohje

Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola ja sokeri. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja alusta taikina jauhoilla. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voideltuun, suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Anna kohota liinan alla.

Levitä kohonneelle piirakkapohjalle salaattipinaatti suikaleina, murennettu juusto, kuutioidut tomaatit ja viipaloidut oliivit. Pyöräytä pippurimyllystä täytteiden päälle hieman mustapippuria. Ripota pintaan hienonnetut yrtit. Sekoita ruokakerma ja munat. Mausta ripauksella suolaa. Kaada seos vuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Ripottele pinnalle tuoreita yrttejä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit