Mansikka-raparperipiirakat
Mansikka-raparperipiirakat
20 kpl
Ainekset
- 2 1/2 dl täysmaitoa
- 1/2 palaa hiivaa
- 1 muna
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1/2 rkl kardemummaa
- 100 g voita
- noin 6 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 4 dl vettä
- 5 dl raparperin paloja
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 rkl perunajauhoja
Pinnalle
- 1 l mansikoita
- 1 1/2 dl vettä
- 3/4 dl hyytelösokeria
Valmistusohje
Valmista ensin täyte. Mittaa vesi teräs- tai pinnoitettuun kattilaan. Lisää kuoritut raparperit parin sentin viipaleina sekä sokeri. Keitä, kunnes raparperi on pehmeää. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan. Nosta kattila levyltä ja lisää perunajauhoseos sekoittaen kattilaan. Nosta levylle ja kuumenna, kunnes kiisseli pulpahtaa. Jäähdytä kiisseli.
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa muna haarukalla tasaiseksi. Lisää puolet munasta, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot sekä pehmeä tai sulatettu voi taikinaan. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Pyöritä taikinasta pikkupullia. Kohota liinan alla. Paina juomalasilla tai mukilla syvennys kohonneisiin pikkupulliin. Voitele pullien reunat lopulla munalla. Jaa kiisseli syvennyksiin lusikalla. Paista 225 asteessa noin 13 minuuttia.
Jäähdytä pullat. Viipaloi mansikat ja levitä jäähtyneiden pullien päälle. Kiehauta vesi, lisää hyytelösokeri ja kiehauta sekoittaen. Sivele kiillettä pullasudilla mansikoille tai valuta lusikalla. Anna jähmettyä.
Osaston luetuimmat
- Söin täällä: Kokkolan vanhakaupunki tarjoaa historiaa ja ruokaelämyksiä, mutta onko 26 euroa liikaa hampurilaisateriasta?
- Voiko D-vitamiinia saada liikaa, jos ravintolisän käyttöä jatkaa kevätauringossa? Tutkija kertoo, miksi virallinen saantisuositus on varsin maltillinen
- Trendikkäät murskakurkut valmistuvat alle vartissa – juhlista kurkkuviikkoa herkullisella reseptillä
- Peston valmistaminen kotona on helppoa – peittoaa kauppojen valmispestot varmasti
- Yle uutiset | Vanhuksille tuodaan kylmää ruokaa satojen kilometrien päästä – Lea Uusi-Penttilä ei suostunut ateriapalvelun muutokseen
- Trendikäs hapattaminen tarjoaa elimistölle hyviä harjoitusvastustajia – asiantuntija antaa vinkin tuotteesta, jossa hyödyllisiä bakteereja on takuuvarmasti
- Kahdeksanprosenttiset viinit tulossa vauhdilla ruokakauppoihin – näin paljon ne maksavat