Resepti

Mummolan mustikkapiirakka

Jaana Kankaanpää
Mummon mustikkapiirakka leivotaan pehmeälle pullataikinapohjalle.

Mummolan mustikkapiirakka

noin 24 palaaAinekset
  • 2 dl maitoa
  • 1/2 rkl hiivaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 muna
  • 1 rkl kardemummaa
  • noin 6 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita
Täyte
  • reilu litra mustikoita
  • 2 tl perunajauhoja
Voiteluun
  • munaa
Pinnalle
  • 1/2 dl sokeria
Valmistusohje

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää jauhoja sen verran, että saat löysähkön puuron. Nostata noin puoli tuntia.

Riko muna lasiin ja sekoita rakenne hyvin rikki. Lisää sokeri, suola, kardemumma, puolet munasta ja osa jauhoista (noin 5 dl yhteensä). Sekoita tasaiseksi.

Sekoita pehmeä voi taikinaan. Levitä taikinasta 3/4 leivinpaperin päälle pellille. Peitä ja anna kohota.

Lisää taikinan loppuosaan jauhoja sen verran, että voit kaulita sen levyksi. Voitele levy lopulla munalla ja leikkaa kapeiksi koristenauhoiksi. Voitele myös piirakan reunat.

Levitä mustikka-perunajauhoseos kohonneelle pohjalle. Tee nauhoista ristikko piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Ripota sokeri kypsän piirakan pinnalle.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit