Mummolan mustikkapiirakka
Makea leivonnainen, Jälkiruoka, Marjat, Viljatuotteet, Kodin juhlat
Jaana Kankaanpää
Mummon mustikkapiirakka leivotaan pehmeälle pullataikinapohjalle.
Mummolan mustikkapiirakka
noin 24 palaaAinekset- 2 dl maitoa
- 1/2 rkl hiivaa
- 1/2 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 muna
- 1 rkl kardemummaa
- noin 6 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita
Täyte- reilu litra mustikoita
- 2 tl perunajauhoja
Voiteluun Pinnalle ValmistusohjeMurenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää jauhoja sen verran, että saat löysähkön puuron. Nostata noin puoli tuntia.
Riko muna lasiin ja sekoita rakenne hyvin rikki. Lisää sokeri, suola, kardemumma, puolet munasta ja osa jauhoista (noin 5 dl yhteensä). Sekoita tasaiseksi.
Sekoita pehmeä voi taikinaan. Levitä taikinasta 3/4 leivinpaperin päälle pellille. Peitä ja anna kohota.
Lisää taikinan loppuosaan jauhoja sen verran, että voit kaulita sen levyksi. Voitele levy lopulla munalla ja leikkaa kapeiksi koristenauhoiksi. Voitele myös piirakan reunat.
Levitä mustikka-perunajauhoseos kohonneelle pohjalle. Tee nauhoista ristikko piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Ripota sokeri kypsän piirakan pinnalle.
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää jauhoja sen verran, että saat löysähkön puuron. Nostata noin puoli tuntia.
Riko muna lasiin ja sekoita rakenne hyvin rikki. Lisää sokeri, suola, kardemumma, puolet munasta ja osa jauhoista (noin 5 dl yhteensä). Sekoita tasaiseksi.
Sekoita pehmeä voi taikinaan. Levitä taikinasta 3/4 leivinpaperin päälle pellille. Peitä ja anna kohota.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet lukenut kaikki maksuttomat juttusi tämän viikon osalta.
Tilaa MT Digi nyt edulliseen hintaan.
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.